­

krajinou10

Fotoblog                                             
na Krajinou.sk
DAL 9085

3Túžba po zaujímavom, nezvyčajnom až efektnom bokehu býva neraz bohužiaľ limitovaná hĺbkou vrecka. Teda tým, ako má človek hlboko do vrecka. Teda cenou, čo je človek ochotný za tento zázrak zaplatiť, aby som sa konečne presne vyjadril. Lacnejšia eventualita ako sa dostať ku kruhovému bokehu sa volá Lensbaby Twist 60.

P2410034Mirrorless, alebo ak chcete Bezzrkadlovky sú tu a ako sa to hovorí: Džin vypustený z flaše len tak nezmizne.
Micro 4/3 sú najmenšie (http://j.mp/2XhZgZY), s najmenšou optikou, ale aj s najmenším čipom. Fyzické obmedzenia sú známe. Vyšší šum a väčšia rovina ostrosti. Šum vynecháme. Ale ak máme radi pekný bokeh, situácia sa komplikuje, aj keď systém pre vás ponúka aj lacné svetelné pevné objektívy, čo tak sa pozrieť niekam inam?
Lensbaby tu je dávnejšie aj pre olympus a panasonic a zábava môže začať.

problem panasonic 12-32Panasonic vyrobil miniatúrny základný objektív priam sa pýtajúci umiestniť na nejaký Panasonic GX, alebo Olympus OM-D. Naozaj malý palacinkový dizajn je praktický pri dodržaní nečakanej optickej kvality. Je tu však malá chyba krásy, ktorá môže prekvapiť a potrápiť. Objektív je malý v zloženom stave, ak s ním chcete fotiť musíte ho mierne vysunúť. Toto riešenie už tak vábne nevyzerá, človek má podozrenie, že to dlho nevydrží. A naozaj. Jedného krásneho dňa mi jedná časť - zoomovací krúžok ostal v ruke. Tak, povedal som si, a je koniec.
Tento článok je určený tým, ktorým sa táto vec prihodila, ostatní ho čítať nemusia.

imm012 10AKeby som bol  živým pútačom pred halou v starom prístave  a "lákal" ľudí do vnútra, možno by som kričal: Ráčte vstúpiť do panoptika využitých vecí, kúpte si niečo vyhodené, čo nikto nepotrebuje, nadýchajte sa stuchliny a usadeného prahu. A možno by to nepomohlo, možno by aj tak pár zvedavcov vstúpilo.

imm023 21Dopĺňam konečne fotogalériu, ktorá po prechode na nový systém chýbala.

Polaroid 636 close-upPolaroid 636 close-up. Už ste niekedy fotili Polaroidom? Aj v tejto digitálnej dobe má Polaroid + Impossible čo ponúknuť. A tomu kúzlu okamžitej fotografie sa dá ľahko podľahnúť. Vytriezvenie príde keď si človek spočíta náklady. A aby to nejako ustál, povie si : aj tak to zato stojí.  ;-)

imm014 14aAk niekoho zaujímajú moje fotografické Oldies, mám pre vás nejaké novinky. Aj keď vpratať do jednej vety slová Oldies a novinky sa môže podariť asi len mne.
Takže tento článok je o malom 35-ročnom Olympuse XA2.
No, chcel by som mať tie roky.

 4090295Pevný objektív s vysokou svetelnosťou, ostrý, s automatickým ostrením za dobrú cenu. Holý nezmysel?
Nie! Pre Nikon (ale samozrejme aj pre Canon) výrobcovia pripravili výborné pevné sklá za cenu, ktorá nikoho nezrujnuje.
Nikon AF-S 50mm f/1.8 G

DAL 9525Tento článok je o neoriginálnej redukci pre použitie starších objektívov systému 4/3 na telách nového systému micro 4/3 od Olympusu. Adaptér je vyrobený a poslaný z Číny za zlomok ceny originálneho adaptéru Olympus MMF-3.

TRIOPO TR 982IIAko si človek može urobiť názor z predošlého i tohoto článku, patrím k ľuďom, ktorí radi kupujú lacné a neznačkové veci a napokon skončia u drahých a značkových. Medzitým je obdobie, keď počítanie strát a búchanie hlavy o stenu sa mieša s potokmi sĺz. Nuž nedám si povedať. A tak je tu i teraz používateľská recenzia čínského blesku s impozantnými parametrami a veľmi nízkou cenou.
TRIOPO TR-982 II

picasa2.jpgPre tých, ktorí chcú skontrolovať počet expozícií , alebo cvaknutí uzávierky, alebo jednoducho počet vyfotených obrázkov, fotografií na Olympus PEN, alebo OM alebo E-5. Dôvod na to môže byť rôzny: kúpa, predaj staršieho aparátu, tak si môžete zistiť počet najazdených kilometrov u ojazdeného...aparátu. Alebo len pre uspokojenie vašej zvedavosti.

sigma 17 70mm 2.8 4.0 os hsmAlebo aj : Za málo peňazí, ešte menej muziky.
Nuž môj prvý kontakt s objektívom od Sigmy vôbec nevyzeral zle. Objektív v dobrej cene, s dobrými parametrami pre amatérske použitie mi vytrhol tŕň z päty, aspoň tak sa mi v tedy zdalo.
Sigma 17-70 mm f/2,8-4 DC MACRO OS HSM.

1146165872_prva.jpgČiernobiela fotografia má svoje veľké čaro. Kedysi sme túžili po farebných
kinofilmoch  a teraz z farebných fotiek "namáhavo" vyrábame čiernobiele fotografie.
Prečo? Čaro odtieňov dvoch farieb je totiž neprekonateľné. Ako na to?
Dozviete sa, ako to robím ja.

galapagos222

Krajinou.sk © 2008-2019 krajinou(zavináč)gmail.com
GDPR

­